امتحان انجليزي الوطني -الصف الثامن
امتحان انجليزي الوطني -الصف الثامن
عدد الاسئلة : 40 أسئلة
امتحان انجليزي الوطني -الصف الثامن
00 : 00 دقيقة
Part one: Reading Comprehension
Read the following text, and then answer the questions that follow.
Millions of people all over the world like travelling. They travel to see other countries, learn about other cultures, and enjoy visiting modern cities and the ruins of ancient civilizations. It is always interesting to discover new things and different lifestyles.
People who live in the countryside often like to go to a big city in order to visit museums and art galleries to see handicrafts that they don't have at their hometown. They like to buy souvenirs from elegant shops and to have meals at exotic restaurants.
People from the city often like a quiet holiday by the sea or they like to explore the life in the mountains and the countryside. Many tourists enjoy taking photographs of everything that they like, such as the sights of a city, ancient mosques, churches and nature.
People travel by different means of transportation, which have advantages and disadvantages. Thus, people choose one according to their plans and preferences. In fact, travelling by plane is the fastest, but the most comfortable is travelling by ship and the cheapest is travelling on foot.
Choose A, B, C or D to fill in the following blanks with the correct answer (1-8):
1- The underlined word “handicrafts” in the second paragraph means ___________.
2- People who come from the city like to go to _______________.
3- People who come from the countryside get ___________ from the cities.
4- The underlined word “one” in the last paragraph refers to __________
5- The fastest way to travel is by________.
6- People choose their means of transportation according to their ______ .
7- The word in the text that means “A building where the works of art are displayed” is ___________.
8- The underlined expression “the most comfortable” in the last paragraph indicates _________.
9- Read the following statement and then choose A, B, C, or D to complete the following sentence :
People who live in Amazon forest hunt and grow bananas and rice.
The correct sentence about Amazon people is that:
10- Read the following statement and then choose A, B, C, or D to complete the following sentence:
The modern Olympic Games happen every four years as they did in Ancient Greece, but modern Olympics last for 16 days.
Modern Olympics are similar to the ancient Olympics because both of them_________________
11- Read the following statement and then choose A, B, C, or D to complete the following sentence:
Astronauts experience zero gravity in space.
Astronauts float in space because everything __________________ there.
12- Read the following statement and then choose A, B, C, or D to complete the following sentence:
People told stories and poems for entertainment around the world before writing existed thousands of years ago.
Telling stories was a way of ________________.
Fill in the blanks ( 13- 16) with the correct word from A, B, C or D.
13- You can find a lot of _________ in books and on the Internet.
14- Sailors used stars to_________ across seas in the past.
15- To pass your exams______________, you should study hard.
16- The view of the waterfall is so____________.
Part Two: Speaking
17- Choose the best statement to complete the dialogue below.
Lina: ____________, where' s the post office?
Mariam: It's next to the shoe shop.
18- Choose the best statement to complete the dialogue below.
Dentist: You don't seem to brush your teeth regularly. You have bad teeth.
Patient: Actually, I do, ___________
19- Choose the best statement to complete the dialogue below.
Amir: _____________visiting our friend Hassan?
Adel: That’s a good idea. Let's go then.
20- Choose the best statement to complete the dialogue below.
Ali: Shall we leave the car here and walk?
Adel: _____________________________.
Ali: I agree. The bank will have been closed by then.
21- Choose the best statement to complete the dialogue below.
Ali: _________________ this weekend?
Sami: I'd like to go to Petra.
22- Choose the best statement to complete the dialogue below.
Mona: Hello. Mona's speaking.
Samia: ___________________?
Mona: Fine. Thank you.
23- What would you say in the following situation?
Your friend always gets up late and comes to school late.
24- What would Mohammad say in the following situation?
Abdullah: I have an interview for a job tomorrow.
Mohammad: You have to________________.
Part Three: Writing
Choose the correct translation for the following sentences (25- 28):
25- يوجد العديد من الحضارات القديمة في الاردن.
26- لا يمكن انكار دور الرياضة في حياة الأمم والأفراد.
27- I can’t stand this hot weather any more.
28- I’m collecting money for charity this month by taking part in the Marathon.
29- Choose the correct answer from A, B, C or D to complete the following sentence:
Nader _____________ football with his friends now.
30- Choose the correct answer from A, B, C, or D to complete the following sentence:
Ahmad isn't hungry because he has already____________ his lunch.
31- Choose the correct answer from A, B, C, or D to complete the following sentence:
I was cleaning the house when the vase____________ off on the floor.
32- Choose from A, B, C, or D the correctly ordered question.
What / arrive / does / bus / time / the
33- Choose from A, B, C, or D the correctly ordered sentence.
the / phone / You / your / use/ can't / mobile / in / classroom
34- Choose from A, B, C or D the correctly punctuated sentence.
35- Choose the correct punctuation mark to complete the following sentence:
Schools are not just for subjects like math, science __ Arabic and English.
36- Correct the spelling mistakes in the underlined words in the following sentence
I gave you the spray botles to clean the windws.
Choose the correct answer from A, B, C or D to fill in the following blanks: (37+ 38)

37:
38:
39- Choose from A, B, C or D the correct order of the following sentences:

40- Read the following text then fill in the blanks from the following given box by choosing A, B, C or D

(1) ------------------------, it is becoming more popular with bird watchers. (2) ----------------------- each year. (3) ------------------ and others to feed, drink or rest before moving on their journey. (4) ----------------- small Warblers, huge White Storks and colorful Rollers and Bee-eaters.